Kazinczy Szép Magyar beszéd, Szépolvasó verseny

Iskolánk fennállásának minden esztendejében (kivéve a járványhelyzet éveit) megrendezi egyik legrangosabb versenyét, a Kazinczy Szép Magyar beszéd, Szépolvasó versenyt. Ezt követi a területi, majd az országos megmérettetés.
Ebben az esztendőben a házi és a Szeghalmon megrendezett területi versenyen, Fenyődi Anna 8. osztályos diákunk lett az első helyezett, így ő képviselhette térségünket a legszebben olvasóként az országos versenyen.
“….Bújj, bújj zöld ág, zöld levelecske,
Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta…”
Ezzel a kedves, közismert gyermekdal szöveggel kezdődött a Kazinczy Szép Magyar Beszéd országos döntőjének kötelező szövege. A szerző, Ravasz László lélekemelő írásának értő-értelmező, sallangmentes felolvasásával Fenyődi Anna elnyerte a legrangosabb anyanyelvi vetélkedő arany fokozatát!!!!
Nagyszerű, felemelő, gazdagító folyamatnak voltak részesei felkészítők és készülő diákok…
Befejezésül, biztatásként hangzott el Ravasz László írásának tanítóknak, tanároknak, diákoknak egyaránt szóló üzenete:
“….Egy gyermekverssel kezdtem, amelynek dallama benn zümmög mindnyájunk lelkében, s e pillanatban úgy érezzük, hogy e melódiának íze, méltósága van. Nyitva van az aranykapu, csak menjetek át rajta! Menjetek tovább bizakodva, nem csüggedve, újra meg újra megerősödve, mert nyitva van az aranykapu a jobb magyar jövendő tündérkertje felé.”
Szívből gratulálunk Anna és köszönjük a felkészítést Kovács Edit drámapedagógusnak!