Makra Gabriella írása a focikupáról

 

2018. április 27-én 10. alkalommal került megrendezésre az Országos Refi Kupa, református általános iskolások számára a Kis Bálint Református Általános Iskola jóvoltából. Balmazújváros, Budapest, Hódmezővásárhely, Kunmadaras, Zsadány, Gerjen, Békés és Vésztő csapatai neveztek a tornára.

Volt diákként már beleláthattam a szervezés és a versenyzés szépségeibe, viszont idén, mint szakképzett játékvezető tudtam segíteni a lebonyolításban. Nyolc órától folyamatosan érkeztek a csapatok. A technikai megbeszélést követően, ahol tisztáztuk a kispályás futball szabályait, nyitó áhítattal kezdtük meg hivatalosan a versenyt. Ezután pedig a Vésztői Sportpályára kivonulva kezdetét vehették a mérkőzések. A csapatok két csoportba lettek osztva és ebben a rendben zajlott az első 6-6 körmérkőzés. Ezt követően pedig a 4 helyosztó meccsekre került sor. Jó volt látni, hogy milyen elszántsággal, odaadással és lelkesedéssel fociztak fiúk és lányos egyaránt. A fair play szellemében zajlott minden meccs, mely ritka és megbecsülendő. A szurkolók sem unatkozhattak, hiszen minden meccs és az esetleges büntető pontról végzett rúgások alkalmával mindig volt kit biztatni és kiért szurkolni.

 Az ünnepélyes díjátadó a református templomban, a záró áhítat után zajlott, ahol a torna minden résztvevője átvehette a neki járó oklevelet és ajándékot, a legjobbak pedig a megérdemelt kupát és érmet is.  A győztes a balmazújvárosi csapat lett, a gól király a békési iskola csapatából került ki, a legjobb kapus pedig Rózsa Csaba, a vésztői csapat játékosa lett. A Kis Bálint Református Általános Iskola csapata szoros mérkőzések során a 6. helyen végzett.

Öröm volt számomra, hogy részt vehettem ezen a színvonalas eseményen és remélem, még sokáig megrendezésre kerül ez a torna, mely erősíti a református iskolák közti kapcsolatot és a sport iránti szeretetet.