Litinec Tímea írása a konfirmandusok kirándulásáról

Konfirmandusok Debrecenben

2018. április 14-én a Vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola 7. osztályos konfirmandus tanulóival részt vehettünk Debrecenben a konfirmandus találkozón.

Megérkezve, először a gimnáziumba mentünk, itt egy kedves és előzékeny csoport fogadott minket, akikről kiderült, hogy az iskola igazgatója és tanárainak egy csoportja. A találkozóra érkezett diákokkal közösen  áhítaton vettünk részt, ahol énekeket tanultunk majd  bemutató videót láthattunk a kollégium mindennapjairól. A videón egy tanuló mutatja be, milyen élményekkel és tudással gazdagodhat egy diák, ha ezt a gimnáziumot választja. A videó kellően felkeltette kíváncsiságunkat és  vezetőnk kíséretével átsétáltunk a híres kollégiumba, ahol iskolatörténeti, egyházművészeti kiállításokban is gyönyörködhettünk.

Ezután idegenvezetőnkkel a Debreceni Református Nagytemplomba mentünk. Megtekintettük Kossuth Lajos székét, ahol itt tartózkodása során régen ő hallgatta az istentiszteleteket. Mintha történelmi időutazáson vettünk volna részt, szinte láttam, ahogy a magyarok Mózese ott ül székében.

Végezetül a nagytemplom mögötti Emlékkertet csodáltuk meg, ahol a Reformáció 5OO Debreceni Emlékműve látható, Bocskai István szobrával szemben, a Gályarabok emlékműve közelében.

Köszönjük a házias vendéglátást, az apró finomságokat. Mind magam, mind osztálytársaim részéről elmondhatom, sokunkat fognak még viszont látni a kollégium falain belül.

A játékos időt a hatalmas stadion körül töltöttük és a fagylaltozás sem maradt el.

Élményekkel és új ismeretekkel gazdagodva térhettünk haza.

Litinec Tímea 7.o.