XXI. „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti verseny

Az egész úgy kezdődött, hogy felkértek minket – mint jó tanulókat, – hogy vegyünk részt a kecskeméti XXI. „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti versenyen.

Megbeszéltünk Juhász Sándorné, Mártika nénivel, hogy mikor lesz az első felkészítőnk. Utána rendszeresen jártunk foglalkozásra és mindig annyira élveztük, valami kis apró csokit mindig kaptunk vagy valami mást. Mártika néni tudja, mi kell a gyerekeknek, hogy tanuljanak. Élveztük a sok együtt töltött órát, sokat hülyéskedtünk, de ha tanulni kellett, akkor tanultunk. Majd Edit nénivel is elkezdtük a színjátékot próbálni. Hát mit is mondjak, nehéz volt Edit néninek is és nekünk is. Végül eljött a verseny napja. Korán indultunk. Miután odaértünk, körbevezettek minket az iskolában, majd elfoglaltuk azt a termet, amelyet 2 napra kaptunk. Elérkezett a verseny időpontja. Az írásbeli 90 perces volt. A feladatok közül voltak könnyebbek és nehezebbek is. Délután volt a dráma verseny, mindenki örült, mert baki nélkül csináltuk meg. Szinte jutalom volt  vacsorára  a finom gyros. Mikor sétáltunk a szállás felé az iskola környékén még egy kicsit körbenéztünk. Vidámak voltunk, sokat nevettünk. Szerettünk volna a vacsora után még egy kis colát inni, de már minden bolt be volt zárva, Csilla néni  a Malomból  hozott nekünk. Az este nagyon jó volt. Sokáig fent maradtunk a lányokkal (Tölcsér Bernivel, Mike Alexával és Litinec Timivel). Beszélgettünk és zenét hallgattunk. Majd mire észrevettük, már fél 2 volt és 6 órakor kelni kellett. Nagy nehezen mindenki elaludt, de 5 órakor Berni hangos ébresztőjére keltünk. A reggeli után  a templomban közös áhítaton vettünk részt, s ezután jött a játékos vetélkedő, ami mindenkinek nagyon tetszett. A vetélkedő után el lehetett menni várost nézni. Balázs bácsira, Erzsike nénire, Timi nénire és Csilla nénire voltunk bízva, akik elkísértek minket a versenyre. Balázs bácsi, Erzsike néni és Timi néni elment a kicsikkel várost nézni, mi pedig külön mentünk Csilla nénivel: Csatári Tamás, Berni, Timi, Alexa és jómagam Turbucz Zsófi. Nagyon tetszett mindannyiunknak a város, sok különleges helyet megnéztünk. Majd elérkezett az eredményhirdetés. Mindenki izgatottan várta, hogy ki hányadik helyezést ért el. Végül kiderült a kicsik a második korcsoportban 6. helyen végeztek, felkészítőjük Erzsi és Timi néni volt. Mi a negyedik korcsoportban 3. helyezést értünk el. Nagyon örültünk, és büszkék voltunk a szép eredményünkre.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. Én már jövőre nem mehetek, sem Berni, Alexa és Tamás, de reméljük, mindenki más kedvet kap ehhez a versenyhez, mert szuper jó volt és nagyon élveztük.

Turbucz Zsófia, Litinec Tímea, Tölcsér Bernadett, Mike Alexa, Csatári Tamás