Határtalanul kirándultak hetedikeseink

A „Határtalanul!-tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” jóvoltából, iskolánk 7. osztályos tanulóinak felejthetetlen élményekben volt részük a múlt héten. 1600 km-es körutazás keretében 6 napot töltöttek Partium és Erdély területén. A körutazás első állomása Nagyszalonta volt, majd Nagyvárad, Király-hágó, Torda, Erdőszentgyörgy, Farkaslaka, Gyergyószentmiklóson át Segesvárra, Gyulafehérvárra, Vajdahunyadra, Dévára és Aradra vezetett az útjuk. Alföldi gyerekekként rácsodálkozhattak a hegyvidéki tájak természeti szépségeire, élvezhették a hasadékokon, szerpentineken való utazás izgalmát. Hosszabb túrákat tehettek a Tordai hasadékban, a Békás-szorosban és Csíkszentmihályon.

Megható pillanatokat éltek át Petőfi nyomában járva Nyergestetőn és Fehéregyházán,  Székelykeresztúron pedig- Petőfi körtefájánál- elhangozhatott az Egy gondolat bánt engemet című verse is.

Erdőszentgyörgyön a Rhédey-kastélyban, Szépvízen a Székely Határőr Emlékközpontban, Segesváron és Vajdahunyad várában történelmi ismereteiket elevenítették fel. Szejkefürdőn a Mini Erdély Parkban, több mint kilencven erdélyi történelmi épület és középkori vár élethű makettjét nézték meg.

A 6 nap eseményeinek lezárásaként a trianoni békediktátum aláírására Aradon emlékeztek meg verssel, prózával.